Инструкции за работа с HUNT.bg

 

Частни лицаПубликуване на обяви/редактиране за частни лица


Публикуването на обяви не се различава от това в други подобни сайтове. Ако сте ползвали други сайтове за качване на обяви, ще видите че принципа е същия, така че ще ви бъде много лесно.

 

Като за начало трябва да изберете въпросния раздел (например „Дълго оръжие“; „Оптични прибори“ и т.н.) и върпосната категория (например „Гладкоцевни пушки“; „Далекомери“ и т.н.), в която искате да публикувате вашата обява. След това избирате бутона “Публикувай“ и просто попълвате полетата, които сме Ви предоставили.

След като публикувате обява, на Вашия e-mail адрес ще получите код за редактиране. В същия mail има и линк, на който трябва да въведете кода. След като направите това пред Вас ще се появи редакционния панел на сайта, където ще може да промените каквото искате по обявата, да добавите снимки или да я изтриете ако тя вече е невалидна.

 

В този панел ще намерите и бутона “Удължи”. Този бутон ви позволява да удължите срока на Вашата обява. Обявите в www.hunt.bg се трият автоматично след 365 дни. . При всяко натискане на “Удължи”, обаче този срок отново става 365 дни, без значение колко дни са оставали на обявата.

 

 

Търсене на обяви

 

Както и публикуването, търсенето в hunt.bg е стандартно за този тип сайтове и е много удобно.

 

Като за начало трябва да изберете въпросния раздел (например „Дълго оръжие“; „Оптични прибори“ и т.н.) и върпосната категория (например „Гладкоцевни пушки“; „Далекомери“ и т.н.), в която искате да търсите вашата обява. След това избирате бутона „Търсене“, който ви праща в търсачката на сайта. Там можете да изберете много различни характеристики, които да определят Вашето търсене. Естествено, колкото по-специфично е едно търсене и колкото повече полета и характеристики сте избрали, толкова по-малко обяви ще има. Все пак ако търсите нещо точно определено, може да го намерите много лесно. Ако искате пък да разгледате повече обяви, не стеснявайте търсенето до такава степен.

 

 

Използване на обяви в раздел Услуги

 

Раздел “Услуги” е отделен за хора предлагащи услуги в ловната сфера. Там могат да се публикуват обяви на майстори, оръжейници, препаратори и т.н. Идеята е да се събере информация за всчки ателиета в страната. Така младите или незапознатите ловци ще могат лесно да намерят нужния за тях майстор, само с едно бързо търсене.

 

 

 

ДилъриРегистрация

 

 Регистрацията е необходима само за дилърите и магазините! След регистрация, в сайта се създава профил и субдомейн. Този субдомейн представлява линк (magazin.hunt.bg), който препраща към профила на дилъра или магазина, където се виждат всички техни обяви публикувани в HUNT.bg. Тази опция е идеална за магазините, които все още нямат собствен фирмен уебсайт, и спокойно може да върши работата на такъв. В полето субдомейн трябва да изпишете само букви на латиница, без  други символи или интервали. Например: „loven-magazin“ е неправилно изписване. Правилното би било „lovenmagazin“.

 

След като се регистрирате, профила Ви трябва да бъде активиран от нашите администратори в рамките на един работен ден.

 

Когато профилът Ви е вече активиран, може да добавите или промените профилната си снимка. Отново избирате “Редактирай профила”. Там, след натискане на бутона “Разглеждане” Ви се отваря прозорец, в който трябва да изберете снимката от Вашия компютър, която искате да Ви бъде профилна. За да запазите промяната отново попълвате паролата си.

 

За да промените каквото и да било по профила си, винаги ще трябва да въвеждате паролата си!

 

 

Смяна на парола
 

Ако искате да промените паролата си трябва да изберете “Редактирай профила”. Този бутон се намира над профилната Ви снимка. Сайтът ще Ви препрати на нова страница, от дясно на която са полетата за смяна на паролата. Трябва да попълните новата си парола два пъти, след което долу на страницата трябва да попълните и старата. С бутона “Промени профила” Вие запазвате промените, които сте направили и паролата Ви е променена.

 

 

Промяна на профил/редактиране

 

Това става от същия бутон над профилната Ви снимка – “Редактирай профила”. В ляво е информацията, която сте дали за магазина си и може да я променяте неограничен брой пъти. За да са валидни промените, долу на страницата трябва да потвърдите паролата си и да изберете “Промени профила”.

 

 

Публикуване на обяви/редактиране за дилъри

 

Публикуването на обяви не се различава от това в други подобни сайтове. Ако сте ползвали други сайтове за качване на обяви, ще видите че принципът е същия, така че ще ви бъде много лесно.

 

Като за начало трябва да сте влезнали в профила си, за да се публикува обявата от името на вашия магазин. След това трябва да изберете въпросния раздел (например „Дълго оръжие“; „Оптични прибори“ и т.н.) и върпосната категория (например „Гладкоцевни пушки“; „Далекомери“ и т.н.), в която искате да публикувате вашата обява. Избирате бутона “Публикувай“ и просто попълвате полетата, които сме Ви предоставили.

 

Редактирането на обява става като заредите субдомейна/профила си. Там на списъка с всички Ваши обяви ще намерите два бутона – “Използвай за шаблон” и “Редактирай”.

 

След като изберете “Редактирай” ще може да промените каквото искате по обявата, да добавите снимки или да я изтриете, ако тя вече е невалидна.

В този панел ще намерите и бутона “Удължи”. Този бутон ви позволява да удължите срока на Вашата обява. Обявите в www.hunt.bg се трият автоматично след 365 дни. При всяко натискане на “Удължи”, обаче този срок отново става 365 дни, без значение колко дни са оставали на обявата.

 

Бутона “Използвай за шаблон” е много важен, защото е изключително удобен, когато трябва да се публикуват подобни или почти еднакви обяви. Той предлага способността да публикувате много подобни обяви, които се различават по една или по-малко характеристики. Избирайки бутона “Използвай за шаблон”, сайтът ви препраща към шаблона за публикуване, но този път шаблонът е попълнен с характеристиките на върпосната обява. Така може да смените само калибъра, увеличението или модела на продукта и да публикувате нова обява за секунди. Снимките и допълнитената информация на новата обява трябва да се качат отделно. Снимките и допълнителната информация от старата обява (която сте избрали да използвате като шаблон) не се копират в новата обява.

 

 

 

 

 

 

 
e-mail: office.hunt.bg@gmail.com   
 
тел. : 0892 60 26 05